Meest gestelde vragen

Welke plant past bij mij?
Wij kunnen intuïtief een Naturaplant voor iemand selecteren, voor uzelf of als cadeau voor een ander. Alvorens een tuin te beplanten kunnen wij intuïtief bepalen, welke planten bestemd zijn voor de man, welke voor de vrouw, welke voor kinderen en kleinkinderen, voor ouders en grootouders. Dan gaan de verschillende kwaliteiten van de Naturaplanten samenwerken in harmonie voor allen.

Wat is de beste plaats om de plant neer te zetten?
De meeste Naturaplanten zijn tuinplanten, dus ook voor mooie bloemen en kleuren in de tuin. Bij persoonlijke klachten adviseren wij om de planten toch nog een tijdje naast het bed te zetten, voor volledige dienstbaarheid. Hier bent u volledig in rust waardoor de heilzame werking optimaal en langdurig is. Daarna kunnen de planten gewoon in de tuin worden geplant.

Maar ik mankeer niets, heb ik dan een natura plant nodig?
Je hoeft niets te mankeren om profijt te hebben van de heilzame werking van de planten. Naturaplanten helpen ontzettend goed bij de verbinding met de aarde en de natuur. Wij bekijken het altijd maar zo: van huilen naar lachen is een stap, maar van lachen naar schaterlachen is ook een stap. Het kan gewoon altijd beter.

De plant gaat achteruit in kwaliteit! Wat moet ik doen?
Als de plant op de slaapkamer staat, kost het de plant extra veel energie. Zij kan zich letterlijk en figuurlijk dood werken voor de persoon voor wie zij bestemd is. Dan is het goed om de plant een tijdje rust te geven en op een goede plaats buiten te zetten. Als zij weer geheel op krachten is, kan zij weer worden teruggeplaatst naast het bed, als dat nog nodig is.

Kan het slecht zijn voor mij?
Nee, er kan soms wel een reactie plaatshebben, net zoals bij homeopathie. De reactie heeft te maken met het feit dat de plant veel los maakt in je lichaam. Uiteindelijk is de werking altijd heilzaam voor de mens. Vooral de aardende werking is voor iedereen heel goed.

Is dezelfde soort plant van een andere kwekerij ook te selecteren als natura plant?
Nee, als wij planten van een andere kwekerij kopen, duurt het een jaar voordat de plant binnenin zo “verbouwd” is, dat hij kan dienen als Naturaplant, voordat hij de energie kan “dragen”.

Als je er niet in gelooft, werkt het dan toch?
Ja, de werking heeft niets met “geloven in” te maken. Wel is het zo dat mensen die er niet in geloven veranderingen minder opmerken of de oorzaak ergens anders aan toeschrijven. Soms merkt de persoon zelf de veranderingen helemaal niet, maar de mensen rondom wel. Dit komt doordat de werking zo zacht en natuurlijk is.

Ik heb drie natura planten gekregen. Moeten zij altijd bij elkaar blijven staan?
Als het gaat om 3 Naturaplanten die door klachten bij elkaar gekomen zijn, houdt ze dan een tijd bij elkaar. Daarna hoeven ze in de tuin of op het terras niet meer bij elkaar te staan. Meerdere Natura planten is altijd goed, als je een kar vooruit trekt is het met meer personen ook makkelijker dan alleen. Vanaf 11 Naturaplanten in een tuin is een optimaal aantal.

Is een plant te selecten voor een gezin?
Nee, de natura planten zijn voor iemand persoonlijk, omdat iedere mens zijn eigen energieveld heeft. Indien twee mensen een gezamenlijke slaapkamer hebben en ieder een eigen Naturaplant, kan het absoluut geen kwaad om de planten in dezelfde ruimte te zetten. Ze blijven ieder hun eigen werking behouden.

Hoe moet ik de plant water geven?
Dit is moeilijk te adviseren, omdat de soort plant en de standplaats erg bepalend zijn. In een warme, droge ruimte heeft de plant meer water nodig dan in een koele ruimte. Ook merken wij dat dezelfde plantensoort voor 2 mensen soms  een verschillende hoeveelheid water nodig heeft. Een tip voor het water geven is, het gewicht van de plant voelen.

Werking op helderheid van een vijver!
Hier zijn een aantal ervaringen mee opgedaan. De plant wordt geselecteerd voor degene van wie de tuin is. Reacties onder de rubriek ervaringen onder initialen J.P. te M. en H.v.B.

Kan het ook voor huisdieren?
Ja, we hebben ook een paar keer een Naturaplant voor een hond geselecteerd. Dieren hebben ook een levenslichaam. Zie rubriek ervaringen onder A.v.N. te A.

Waarom minimaal 11 Naturaplanten?          
Naturaplanten werken vooral op het levenslichaam dat de levensprocessen in het lichaam aanstuurt. Levensprocessen in het verteringsgebied, de bloedsomloop, het geheugen. Vanaf 11 Naturaplanten in een tuin is optimaal aantal, omdat het levenslichaam in 11 delen is opgebouwd. Als er minimaal 11 Naturaplanten in een tuin staan voor de diverse bewoners, gaan de planten hun kwaliteiten uitwisselen. De levensprocessen in het lichaam worden dan weer beter aangestuurd.

“Natura plant, een persoonlijk cadeau!”