Ervaringen

Februari 2020

Hallo Jan, door de sessie met de Naturaplanten die jij voor mij hebt geselecteerd, ben ik een stuk ontladen, er verdwenen enkele spanningen in mijn lichaam. Erg fijn om de Naturaplanten thuis te hebben staan. Later hebben we nog eens gepraat over mijn slaaphand, wat vooral in de nacht voor kwam. Hiervoor heb je mij het Natura Siergembersap geadviseerd en na enkele keren gebruiken op armen, hand palmen, nek en onder mijn voeten is het weg gebleven. Hier ben ik erg blij mee. Mijn ervaring met Naturaplanten is zeer goed, ik ben erg tevreden over de producten. Bedankt L.R. te S.

November 2019

Hoe bijzonder is de werking van de Naturaplants en de Naturaplants producten. Bewijzen zijn er alleen in de veranderingen van hoe ik me voel en wat dat voor mij betekent.      Deze zomer bezocht ik weer eens het Maria Labyrint en voelde direct hoe belangrijk het voor mij op dat moment was om een afspraak met Jan te maken voor een bezoek aan het Helingspark. Dezelfde week kon dat meteen, zo urgent leek het te zijn !?!    Het was adembenemend en soms heel beklemmend. Ik voelde dat op een dieper niveau mijn diepste angsten aangeraakt werden. Dat was heftig om te voelen. Ze bepaalden me nog alrijd in mijn ‘zijn’ en belemmerden me zeker ook nog altijd in de keuzes, die ik maakte.      Het bezoek werkt nu nog na en de Siergemberplant en het Loodkruid, die Jan voor me ingevoeld heeft, werken geweldig. De Siergember heeft een prominente plaats in mijn kamer en hij voelt als een zielenmaatje. Ook ben ik toen meteen begonnen de Lichtwortelzalf te gebruiken voor het slapen gaan en alles bij elkaar voelt het alsof ik nog steeds verder afzak naar de diepte van mijn ziel en mijn ‘zijn’.      Het sap van de Siergember gebruik ik elke avond door er mijn neus mee in te smeren en ik heb tot nu toe veel minder last van mijn slijmvliezen. Zeker nu de verwarming overal weer aan staat, was dat de afgelopen jaren veel meer.       Ook ben ik sinds kort bezig met het dagelijks eten van een stukje Lichtwortel. Geraspt in een omelet, gekookt of gewokt met de groenten of in de ovenschotel. Ik ben heel benieuwd wat dat met me op termijn nog meer gaat brengen, dan de Lichtwortel zalf. Ik ga voor een goede gezondheid op alle niveaus en dat zoveel mogelijk zonder chemische producten of lichtarme, uitgemergelde voedingsmiddelen.      Vanaf juli t/m nu, november, merk ik dat ik veel minder twijfel aan mezelf en mijn kwaltieiten veel steviger neer kan zetten. Ik ga nieuwe uitdagingen aan zonder daarvan de stress te raken of er onrustig van te worden. Mijn vertrouwen in mezelf komt uit een diepere laag en dat geeft een heel ontspannen en blij gevoel.      Jan, ik ben je dankbaar voor de manier waarop je mij laat zien hoe ik als mens in deze tijd nog beter om kan gaan met de natuur. Ik waardeer jouw passie om via de Naturaplants het innerlijke Licht van bewustzijn nog verder te verspreiden onder de mensheid. LK te B.

Hielspoor

Een plantje dat van je klachten afhelpt?Wie gelooft dat nou? ik nu dus ook!

Afgelopen zomer kreeg ik last van hielspoor en heeft Jan een plant voor mij uitgekozen. Deze plant heeft een paar weken naast mijn bed gestaan en de hielspoor verdween. Tot op heden ben ik nog steeds hielspoor-vrij. De plant heeft ondertussen zijn blad verloren, maar zeker niet zijn kracht!. Bedankt Jan! Ik hoop dat je nog veel mensen blij kan maken  met deze bijzondere gave. ET.

Dankbaar

Ik heb een plant voor mijn jongste zoon besteld, hij zat nogal in zijn eigen wereldje en er was net een auto-immuun ziekte bij hem geconstateerd. Ik heb een plant voor hem laten uitzoeken, een Indigofera. Ik kreeg hem thuis en kreeg meteen de ingeving dat mijn zoon misschien een Indigo kind is. De plant staat al een aantal maanden in mijn tuin en mijn zoon is een heel ander kind geworden. heeft een groep vrienden om zich heen, is zelfstandiger en zijn huidziekte gaat echt vooruit. Dus ik ben dankbaar voor de hulp van deze plant. het is ook een mooie plant met roze bloemen echt een vrolijke aanblik in mijn tuin. Bedankt Jan!          EvK te B

Bijzondere ervaring

Het is al weer even geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Naturaplants. Ik weet eigenlijk al niet meer precies wanneer of door wie. Volgens mij was het nadat ik het labyrint en het bomenlaantje bezocht had. De eerste keer was voor mezelf om planten te laten selecteren voor in mijn tuin op mijn toenmalig woonadres in W. Het mooie was dat Jan planten uitzocht die ik ook echt mooi vond en die voor mijn gevoel wel bij mij pasten. Hoe het werkt weet ik niet, maar je voelt wel dat deze planten speciaal zijn en dat je er op een of andere manier mee verbonden bent. Ik ben heel slecht in namen, maar de plant die Jan voor me selecteerde had een mooie geelgroene kleur. Als je een blaadje tussen je vingers wreef dan begon dit heerlijk naar citroen te ruiken.

Later ben ik samen met ons Pa nog teruggegaan. Er was bij hem net darmkanker geconstateerd en hij was net met zijn behandeling begonnen. Chemo en bestraling. Ons Pa kreeg een druif en een Stevia die voor hem geselecteerd werden. De druif stond in de tuin en de Stevia binnen omdat Jan dat ook aanraadde. Tijdens de eerste weken van de behandeling ging het plantje zichtbaar achteruit. Jan had hier al voor gewaarschuwd, het plantje zou voor ons Pa gaan werken. Nou, dat deed hij! Het plantje zag er op een gegeven moment zo slecht uit. Letterlijk nog een takje met een paar blaadjes. Op advies het plantje even in de schuur gezet, even bij ons Pa vandaan. Na een tijdje weer binnen gehaald. Toen de behandeling bij ons Pa aan begon te slaan begon het plantje wonderbaarlijk ook weer op te knappen en te groeien. Ons Pa heeft de blaadjes nog heel lang gedroogd en hier thee van gezet. Dit was voor ons allemaal toch wel de meest bijzondere ervaring en tastbaar bewijs dat het echt werkt!

Doordat ik bovenstaande ervaring had met Naturaplants ben ik ook daarna nog een plant voor een vriendin van mij  gaan halen. Die zat persoonlijk in een vervelende periode door echtscheiding. Deze plant heeft iets subtieler zijn werk gedaan, maar ook zij voelde zich goed bij de aanwezigheid van de plant. Ik denk dat zij zelf het niet eens zo gemerkt heeft omdat het een lang proces was met steeds een klein stapje vooruit. Voor haar werd een laurier geselecteerd en toevallig houdt ze heel erg van koken (misschien ook niet helemaal toevallig). Advies was dan ook dat ze de blaadjes van deze laurier bij het koken ging gebruiken.

Ook de zakjes Naturagroen hebben een bijzondere werking. Zelf heb ik al jaren zo’n zakje onder mijn kussen liggen en in het begin heb ik er een badkuur van gedaan. Ook terwijl je slaapt het zakje op pijnlijke plekken leggen geeft verlichting. Hoe het werkt weet ik niet, maar het werkt wel. Ik heb het zakje ook al vaak aan mensen cadeau gegeven. Een persoonlijk cadeautje in een leuk zakje, wat ook nog eens goed is voor je gezondheid. Dit werd dan ook vaak dankbaar aanvaard. De een doet er meer mee dan de ander, maar iedereen probeert het in elk geval. En ik hoor vaak dat mensen er baat bij hebben.

Nu gaan we morgen de geselecteerde planten voor in onze nieuwe tuin ophalen. Dit keer zijn ze voor mijn vriend, ouders, schoonouders en mijzelf geselecteerd. Wat wel grappig is dat 2 van de 3 geselecteerde soorten voor mijn vriend ook in zijn oude tuin al stonden, die had hij dus zelf ook al uitgezocht. Bij mij zat er weer een blauwe regen bij die ik erg mooi vind. Ik ben zeer benieuwd naar de werking van deze bij elkaar geselecteerde planten. Het typische is dat ik de planten ook echt weer in deze tuin vind passen. Bijzonder vind ik al dat deze planten voor mij en mijn dierbaren geselecteerd zijn, dat maakt dat ze al een waardevolle aanvulling op onze tuin zijn… Bedankt Jan en iedereen van Naturaplants dat jullie dit doen en dat maar heel veel mensen de bijzondere werking van deze planten mag ontdekken.       B. te Z.

Vorig jaar kwam ik terecht bij Jan Mouws van Naturaplants.

Ik had het labyrint gelopen en zat tussen de bomen uit te rusten en kwam Jan naar me toe om over de Natturaplanten te vertellen. Ik heb al een paar jaar neuropatie in mijn voeten. Ik besloot om mij te laten vertellen wat voor plant ik nodig had om mijn pijnen te verzachten en e.v.t. te helen. De Gemberplant werd mij aanbevolen en het gebruik om een blad s’nachts op de zere plek te leggen. Ook via de wortels kan je een papje maken en met een doek om de zere plek te wikkelen. Het blad werkt heel verkoelend en is fijn om te gebruiken. Zo mooi dat we via de plantenwereld tot heling kunnen komen. L.S. te Z.

Migraine

Geen migraine aanvallen meer. Vorig jaar had ik regelmatig last van misselijkheid en migraine aanvallen. Ik ben toen in aanraking gekomen met Naturaplants en dacht: baat het niet, dan schaad het niet. Tot nog toe is dat het enige middel wat echt gewerkt heeft. Ook bij mijn man die last van maagzuur had en soms er niet van kon slapen, daar heeft een Naturaplant ook zijn werk gedaan. Binnen een paar dagen was hij van zijn probleem af. Hoe het werkt weet ik niet, het werkt, en dat is waar het om gaat. Bedankt Jan.   C. vd B.

a tree for the garden

Dear Jan, two years ago my friend from Wales came to see you and the labyrint. You gave him a Sequoiadendron piece. He cured of prostate cancer not long ago and travelled to his old mates in Australia to make a bike trip, what a joyful life! Now we have come back (nov 2015). It is the perfect time to plant a tree in many perspectives. You gave me a Metasequoia and a ginger plant for Hester. When I read the description go the Metasequoia again I read the tree originates from China, Sichuan. That is exactly the provence where I started my Qi Gong practice in 2008. It was a moving time because we ended up in an earthquake. Trees were still standing though the earth showed cracks and many were wounded or killed. We felt very lucky and surprised to survive this quake. A shock showing the fragility of life. And how strong trees are, when you need them, just grab them, in the case of an earthquake for example. Thank you.    M. en H.

Hoe dankbaar kan een moeder zijn…….

Met veel blijdschap en dankbaarheid deel ik graag mijn ervaringen over de Natura planten.

Ongeveer 2 jaar geleden ben ik voor het eerst in kontakt gekomen met Jan en zijn prachtige energetische planten. Bij mijn eerste bezoek werd ik meteen geraakt door de eenvoud, rust en heel fijne energie van Jan. Jan selecteerde een kardinaalsmuts voor mij en ik voelde meteen de diepe gronding van de plant. De plant kreeg thuis een plek naast mijn stoel. Iedere keer ervaarde ik rust en kracht. Echter er kwamen geen bladeren wel kleine bloemetjes. Een paar maanden later bleek waarom…. ik kreeg de diagnose darmkanker. Heb 2 operaties gehad en herstel ging goed. Deze plant heeft mij ook tijdens mijn ziekzijn enorme rust en kracht gegeven en mij heel dicht bij mij zelf gebracht. Dit heb ik als een groot cadeau ervaren! Inmiddels ben ik hersteld en staat de kardinaalsmuts vol in het blad te pronken in de tuin. Dagelijks geniet ik van zijn schoonheid.

Ook heeft Jan nog een gemberplant voor mij geselecteerd. Deze plant kreeg in bovengenoemde periode dorre punten maar heeft inmiddels een metamorfose gekregen. Staat nu met 7 prachtige stengels en veel groene bladeren in huis en regelmachtig ga ik zijn energie voelen. Wat een weldaad.!

Voor mijn ernstige zieke zusje heb ik ook enkele planten bij Jan gehaald. O.a. ook een gemberplant. Deze heb ik nog enkele dagen bij mij thuis geplaatst voordat ik deze naar mijn zusje kon brengen. De tweede dag lag er heel veel water op de gemberbladeren. Zelfs op de grond rondom lagen plasjes water op de vloer. Achteraf bleek dat op deze dag mijn zus heel veel gehuild heeft om dat ze niet meer beter kon worden. De energie van de geselecteerde planten werken dus ook op afstand!       Ook mijn man, zoon en dochter hebben planten van Jan.       De 3 planten voor mijn hooggevoelige dochter hebben ook hard voor haar gewerkt. Ze staan nu ook prachtig in de tuin en hebben haar heel erg ondersteund bij haar eetstoornis. Zij staat nu helemaal in haar kracht. Hoe dankbaar kan een moeder zijn…… Jan, wij zijn ontzettend dankbaar dat we in aanraking zijn gekomen met jou en je helende planten, je puurheid en eenvoud. C.D.

Babydochter sliep bijna niet

Mijn babydochter sliep bijna niet vanaf dat ze geboren was. Niet dat ze huilerig was, ze was gewoon klaar helder wakker. Soms sliep ze een uur, soms twee, maar daarna waren haar oogjes weer open. Ik voelde veel onrust en spanning in haar lijfje. Naarmate de tijd verstreek en de weken maanden werden en de maanden een jaar – raakten we de wanhoop nabij. ‘s Nachts bleef ze maar wakker worden en was dan voor twee uur wakker om daarna weer een uurtje te slapen etc.  Allerlei slaapmethodes werden getest, de professionele hulp werd ingeschakeld. Ze liep inmiddels ook wat achter in haar groei. Maar na een jaar en drie maanden waren we  nog niet veel verder. Toen kregen we Natura Groen – met badvoorschrift – en een laurierplant. We deden haar vijf dagen in bad. Op de tweede en de derde dag huilde ze – en huilde ze. En wilde ze niet van mijn schoot af. Na het vijfde bad ging ze slapen. De hele nacht, een klokje rond. de dag erna weer.De slaapproblemen zijn nooit meer teruggekomen en de groei ruimschoots ingehaald. Grote dank voor deze hulp. L.O.

Natura Gezondheid Spiraal

 De Natura Gezondheid Spiraal laat een diepe indruk op mij na. Naar mijn gevoel schept het verbondenheid. Verbinding met mezelf, het versterkt het bewustwordingsproces van de mens volgens mij. De Naturaplanten geven me een bepaalde motivatie. Maar zeker ook verbinding met de mensen elke dag om me heen. Als ik in de spiraal sta, voel ik een sterke aarding die me rust geeft. Wanneer ik in de tuin loop ben ik steeds nieuwsgierig hoe de spiraal evolueert. Net als mijn levenspad is ook de spiraal telkens in verandering en ontwikkeling. Wanneeer familie op bezoek komt, gaan we vaak even tot bij de spiraal en heerst er een leuke gezelligheid. Oprecht bedankt. W.P.

Werking op afstand

Voor mijn zoon in Chonqing, China, heb ik m.b.v. Jan Mouws twee verschillende Naturaplanten aangeschaft: een blauwe regen en een moerasplant: wilde gagel. Onlangs begonnen ze plotseling te verdorren. Ik vroeg me af, of het wel goed ging met mijn zoon en zijn contract op een internationale school bleek te zijn opgezegd. Na enige tijd kregen de planten nieuwe scheuten en ik mailde met de vraag of er iets bijzonders was gebeurd. Hij is per 31 juli j.l. alsnog voor een periode v.e. jaar aangenomen. Hij was in het voorjaar ziek geweest en daar houden Chinezen niet van: geen werk, geen eten (geen sociale voorzieningen). Als je er familie hebt, wordt je erdoor onderhouden. Wij moesten hem vanuit Nederland ondersteunen. Mijn zoon had hele dikke opgezette benen en voeten gekregen en kon niet werken. Eind vorige maand moest hij naar Shanghai voor een nieuw visum en kreeg tevens een check-up in een ziekenhuis aldaar. Er werden geen lichamelijke problemen meer waargenomen.

Voor mij is dit het bewijs dat de energie van de Naturaplanten niet beperkt blijft tot je eigen tuin of een bepaald land, maar zijn werk doet over heel de wereld (ik woon in Strijen, Nederland). Geef ze liefde en aandacht en je wordt rijkelijk beloond! Wij met z’n allen, die Naturaplanten hebben aangeschaft, kunnen het verschil maken. Wij zijn energetisch met elkaar verbon-den en er is een netwerk van liefdevolle Naturaplantenenergie all over the world. Ik ben heel dankbaar voor mijn ervaring en wilde deze graag met jullie delen.     Hartelijke groeten,  C.T.J. M-M

Gemberheelmeester

Mijn ervaringen met de siergemberplant Hedychium coccineum. Naar aanleiding van problemen met mijn knie, heup en onderrug had Jan een siergemberplant voor me bestemd. Op het moment dat ik de plant zag staan, nee, ik moet zeggen ontmoette, werd ik helemaal overweldigd door een gevoel van eerbied en respect voor de grootste persoonlijkheid van die plant. Dat deze voor mij was!!!!!. Na een tijdje overhandigde Jan mij de plant, we plaatsten hem in de auto en ik krijg een verschrikkelijke kramp in het gebied van de zonnevlecht, hetgeen resulteerde in een heftige braken en dit herhaalde zich daarna nog eens. Maar na deze laatste keer was het opeens allemaal over en schoon en ik besefte dat mijn gembertherapeut direct aan het werk geslagen was om me een zuiveringsproces in te sturen. Ik voelde me daarna blij, licht en schoon.

Een week later kom ik precies op de plek waar ik de plant kreeg een kennis tegen die energetisch arts is. zij zag me gebrekkig lopen en bood me aan om naar mijn heup te “kijken”. In haar onderzoek kon ze geen enkel structureel mankement ontdekken, maar ze raadde me aan naar een Feldenkraistherapeute te gaan die zij kende. Ik had direct het gevoel dat mijn gembertherapeut hierin een rol speelde en me dit traject opstuurde. Inderdaad was dit de goede vorm van  therapie voor me. Ik moest spanningen loslaten en daarmee een veranderingin mijn leefpatroon aanbrengen. Het klopte helemaal voor mijn gevoel.

Ondertussen begon er in de pot van de siergemberplant een “woud” van nieuwe spruiten op te komen (zeven in getal) die zo snel en krachtig groeiden ( 2 tot 3 cm per etmaal, maar inmiddels wel 5 tot 8 cm per etmaal) dat we nu verwachten dat ze over een paar weekjes zeker 1,5 m hoog zijn! Jan gaf aan dat dit een teken was dat het goed met mij gaat. Ik heb inderdaad het gevoel dat ik op de goede weg ben met een kernprobleem, maar dat moet nog verder geïntegreerd worden in mijn lichaam. De plant staat naast de stoel waar ik vaak even op lig te rusten. Dan voel ik me echt in contact met deze heelmeester. Tot mijn verbazing ging ik zien dat hij tranen ging huilen. Jan zei hiervan dat dit te maken heeft met mijn emoties. En inderdaad, ik ben oude emoties aan het loslaten. Wat een proces en wat een gemberheelmeester die me hierin de weg wijst.! Ik houd van hem en ben hem zeer dankbaar, maar ook Jan die mij deze plant gebracht heeft. H.S.

Algen in de vijver

Vorig jaar heb ik van Jan een gagelplant gekregen voor bij de vijver. Ik had er altijd alg in en het was geen helder water. Ik heb de plant een plaats gegeven bij de vijver. Langzamerhand werd het water steeds helderder en de waterlelies hebben nu heel grote bladeren en bloemen. Dat was in het verleden nooit. Inmiddels was de plant doodgegaan en ik heb nu weer een nieuwe plant gehaald die ik weer bij de vijver gezet heb. H.v.B.

Incontinentie

Mijn moeder, 80 jaar, had flinke incontinentieproblemen. Door de incontinentie werd mijn moeder steeds zenuwachtiger om haar urine op te houden. Het gevolg was wel 8 á 10 incomateriaal per 24 uur. Jan selecteerde hiervoor een (forse) gemberplant en adviseerde die op de slaapkamer te zetten. Ik heb mijn moeder uitgelegd waarom. Na verloop van enkele maanden kreeg ze meer controle over zichzelf, ze voelde beter aan dat ze naar het toilet moest en steeds minder ‘ongelukjes’. Het is nu een beheersbare situatie geworden met momenteel 3 incobroekjes per 24 uur. Mijn moeder is veel minder gespannen en gefocust op haar urine ophoud probleem en er is veel minder gebruik van incomateriaal. Ongelofelijk wat er op een andere manier te bereiken is voor deze grote problematiek waar toch heel veel mensen mee te kampen hebben. J.P.te Z

Siergember

Nadat ik het Maria Labyrint heb gelopen kwam ik al meer en meer bij mezelf. Zag Jan en die zag mijn emoties. Heb hem verteld dat ik overleden mensen voelde in de gang in mijn huis. Vond dit een akelig gevoel.

Ben nog twee keer het Labyrint gaan lopen en daarna langs Jan gegaan die Naturaplanten heeft. Hij wist meteen al welke plant erbij mij hoorde, de siergember. Ik vond het eerst een TE GROTE plant maar toen ik de plant aanraakte was het stil in mezelf!. De plant heb ik op mijn slaapkamer gezet en mijn maag werd rustiger en ik voelde de plant!

En ongelooflijk maar ik heb niet meer de overleden mensen gevoeld. Nu een week geleden is mijn zwager overleden en ik moet zeggen dat ik GOED slaap en niet meer de angstgevoelens heb maar VREDE. En de siergember blijft in mijn slaapkamer

De siergember die ik bij Jan kocht staat voor mijn bed en ik heb nooit meer slaappillen nodig gehad, slaap sneller in en word niet meer in de nacht wakker wat ik altijd had. Het lijkt wel of het rustiger is in mijn slaapkamer. Bedankt Jan voor het goede advies van de siergember.

J.M.

Mahonia charity

Ik kreeg van jou een Mahonia charity. In haar fysieke verschijningsvorm leert ze me met haar gele bloemetjes dat ik het recht heb om van binnen te stralen en dat ik ook het recht heb om wie mij pijn wil doen af te weren – zoals bij haar met haar scherpe, puntige bladtopjes. Zo helend voor mij, telkens als ik haar zie of aan haar denk.

Gedurende de behandeling met de Naturakruiden, ergens middenin, kreeg ik in een flits te kennen dat vanuit de kern van de aarde helder licht straalt, en dat datzelfde licht in mij aanwezig is. Mij verbinden met de aarde is voor mij nu vanuit mijn licht verbinding maken met het licht van de aarde en dat via mijn bewustzijn. Wat zou ik die flits graag nog eens mogen meemaken.

Tenslotte: de Naturaschijf. Als kleinkind was ik heel religieus en wou ik op vurige wijze met Jezus trouwen, zoals alleen mogelijk is in een kinderlijke fantasie. En voilà: door het dragen van de Naturaschijf heb ik het gevoel dat deze kinderdroom is uitgekomen. Mooi hé… de schijf sterkt me weerstand te bieden aan negativiteit.

En nu lees ik Anastasia, een boek dat mijn denken sterk verontrust maar mijn gevoelsleven wakker maakt. Wat een gelukzaligheid stroomt door mij als ik het lees. Door mijn eerdere ervaringen met de Naturaplant en -kruiden kan ik mezelf toestaan het te lezen, want ik denk niet dat ik dat eerder zou gekund hebben. Voor het eerst in mijn leven ontdek ik dat je van de natuur kan houden, in het gevoel zelf, wat een openbaring. En het wordt steeds intenser naargelang ik verder lees. Voorlopig is dit schrijven de enige manier waarop ik in staat ben jou en ook je medewerkers te danken, in mijn hart is het natuurlijk al ontelbare malen in stilte gebeurd…..  A.M.

Hedychium densiflorum

De Hedychium densiflorum kreeg ik cadeau van lieve mensen voor een speciale gelegenheid. Intuïtief was deze plant voor mij gekozen. Het lukte Monica om de grote gemberplant in volle bloei via openbaar vervoer mee te nemen.

Ik moest het allemaal even tot me door laten dringen….. met zoveel zorg uitgezocht voor mij. Een plant die me zou helpen. Een plant die me met haar geur bedwelmde. Kort daarna ging ik 14 dagen op vakantie. Toen ik terug kwam zag ik dat enkele bladeren van de plant droog waren geworden. Ik gaf de plant veel water en binnen een mum van tijd liepen de druppels uit de  bladeren. Ik kreeg tegenstelde adviezen en besloot aan de plant te vragen wat nodig is en zo begon de innige band met mijn gemberplant. Al gauw verhuisde de plant van de tuinkamer naar mijn slaapkamer. De bladeren streelde ‘s nachts mijn gezicht, ik was verliefd op de zachte aanraking. Ik deelde mijn diepste geheimen en de pijnen die ik voelde in mijn nek, schouders en handen. De weg die ik ga, de tegenslagen en het mooie van al wat is. De takken die verdorde legde ik als decoratie in de woonkamer,; de stelen die omlaag vielen en geknakt waren, sneed ik af en legde ze in bad. Het voelde als een weldaad om daar uren in te zitten. Na een paar maanden verhuisde de plant naar de woonkamer. tot mijn grote vreugde zie ik een plant die haar armen wijd uitspreidt en 5 nieuwe scheuten heeft.!! Ik merk dat ik het leven met open armen verwelkom zoals het IS. Ook bij mij hebben zich nieuwe scheuten ontwikkeld en worden zichtbaar. Ik hou van mijn plant en kijk er naar uit om morgen samen met Monica Natura plants te bezoeken en Jan Mouws te ontmoeten. M.v.d.W.

Mijn tuin met veel Naturaplanten

Hoi Jan

Heel dankbaar ben ik dat ik in aanraking ben gekomen met Naturaplants. De eerste keer op jou bedrijf was ik tot tranen ontroerd. Het was voor mij de eenvoud van waaruit alles ontstaat. De eenvoud van jou woorden raakten mij heel diep. Ik ging naar huis met 2 planten voor mezelf en 1 voor mijn zoon. Dit gevoel van aangeraakt zijn bleef en de Naturaplanten hielpen mij in mijn proces dichter bij mezelf te zijn. Daar bij mezelf en de stilte ontstond een verlangen om iets met Naturaplanten te gaan doen. inmiddels is mijn tuin aangelegd met een groot aantal Naturaplanten waaronder ook heerlijk Natura fruit. Mijn tuin voelt als een helende tuin voor mijn kinderen en kleinkind, zelfs voor de gehele omgeving. Voor mij voelt dit echt Thuiskomen. Jan bedankt voor alles.  E.v.D

Het hebben van meer rust

Mijn ervaring met de Naturaplanten
Een maand nadat ik het labyrint heb gelopen, ben ik naar Wernhout gegaan voor Natura-planten. Ook op verzoek van mijn partner heb ik planten laten selecteren voor mij, hem en onze drie kinderen.Jan selecteerde bij mij en mijn dochters van 2 en 4 ook een olie/destillaat. Aangezien de jongste pas 2 is en we hetzelfde destillaat kregen, heb ik besloten haar alleen ‘via mij’ te behandelen. Mijn andere dochter geeft zelf aan wanneer ze ‘het spulletje’ op haar polsen wil hebben. Dat werkt goed.

We hebben samen met de kinderen de planten in de achtertuin een plekje gegeven. Ze hebben geholpen met een plekje uitzoeken, planten en verzorgen. Helemaal trots waren ze. Iedereen die op bezoek kwam, moest de planten zien. De week daarna waren we allemaal wat onrustig. Alsof we moesten wennen. Maar langzaam kwam er een nieuwe balans. Ik vind het lastig te duiden wat de exacte impact van de planten is, terwijl ik overtuigd ben van de helende werking. De overgang vindt zo natuurlijk plaats, dat het moeilijk is te herinneren hoe het ‘voor de planten’ precies was. Het hebben van meer rust is persoonlijk voor mij het belangrijkste verschil. Dat is ook wat uit het lopen van het labyrint kwam. Ik voel me verbonden met mijn plant. Het geeft me steun en kracht. Ik zie ook gelijkenissen tussen mijn karakter en de manier waarop mijn plant groeit. Dat geeft herkenning en acceptatie. Door goed voor mijn plant te zorgen, zorg ik ook goed voor mezelf. Ik vind dat geweldig fijn. Dank jullie wel. K v.d V.

Siergember voor gewrichtsklachten

Jan heeft voor mij in februari de gember uitgezocht voor mijn wisselende gewrichtsklachten van knie en heup. Volgens mij een restverschijnsel van de ziekte Lyme die ik 1998 heb opgelopen en toen ook is behandeld met een flinke dosis antibiotica.

Ik heb de gember een plekje naast mijn bureau gegeven. Hij heeft er lang over gedaan om uit te lopen na de winter. Maar nu ziet hij er prachtig en groen uit. De wortels heb ik nog niet gebruikt, was bang dat dit nog een te grote aanslag op de plant zou zijn.
Van mijn gewrichtsklachten heb ik de laatste maanden zo goed als geen last meer.
Daar ben ik erg blij mee!
Jan heeft nu een taxodium uitgezocht voor mijn zoon met migraine klachten, hopelijk heeft deze ook zo’n goed resultaat.
Bedankt en veel succes met jullie mooie bedrijf. RvE.Z.

Wortelwater van siergember

Nadat Jan voor mij een Gember Naturaplant had geselecteerd, deed deze “door in huis te staan” al aardig zijn werk. Naderhand heb ik wortelwater gemaakt zoals Jan uitgelegd had van deze plant. Bij mij werkt deze plant innerlijk en uiterlijk. Na een aantal keren een scheut van dit wortelwater bij in bad te hebben gedaan, werkte het flink op mijn spieren. Bij mij werkte het ook goed bij zwellingen, die waren snel verdwenen. Ik ga gewoon door met gebruiken, kan allleen maar beter worden. Mooi Jan, dat je ook met jullie Naturaplanten zoveel mensen kan helpen. Dank je wel. J.W.

Siergember wortelwater

Gember Naturaplant
Een ervaring met een gember Naturaplant die je voor mij geselecteerd hebt. Ongeveer 35 jaar geleden heb ik met een ongeluk een open bovenbeen breuk opgelopen en daar had ik nog regelmatig last van. Ik maakte water met daarin gemberwortels. Toen ik mijn benen met gemberwater in begon te smeren, werkte het gelijk op de botbreuk. Het heeft zeker 4 weken geduurd voordat de bronoorzaak van het trauma innerlijk geheeld was, maar kon gewoon mijn werk blijven doen. Jan, bedankt dat deze Naturaplanten bij de mens zoveel kan oplossen. L.M.W.

Aardpeer

Aardpeer Naturaplant
Mijn eerste bezoek was in september 2011, een hele bijzondere dag. In het kerkje bij de paters in Zundert las ik over het labyrint en ben toen samen met een kennis op zoek gegaan. Een hele spontane actie werd een hele mooie en bijzondere ervaring. Wat een mooie plek en wat een rust! Het lopen van het labyrint bracht veel rust en ook het ervaren van mooie liefdevolle energie. Alle drukte en moeten viel helemaal weg en alleen maar er zijn was goed.

Later als ik ook een plant krijg en in eerste instantie diep afweer voel maar direct ook de kern voel waar het in mij nu om draait: liefdevol kijken naar juist die donkere dingen/gevoelens in mezelf. Steeds als ik even bij de plant ben, is dit wat sterk bovenkomt en me zacht maakt en er dan even helemaal niets moet, want het is er al, als ik het maar toelaat. Mooi.
Ik ben nu inmiddels al een aantal keren geweest en steeds is de ervaring van het lopen weer anders, steeds mooi en steeds is er die rust.

In december ben ik met mijn partner gekomen, hij had een knie-operatie achter de rug waarbij de wond steeds openbleef en was erg in zichzelf gekeerd door pijn, medicijnen en was opstandig en bozig. Ik had het idee dat het alleen maar goed kon doen en misschien Ben ook zo zou aanraken zoals het bij mij was gegaan.
Jan, jij koos een toen de aardpeer uit voor Ben en een destillaat denken. Al vrij snel merkten mijn dochter en ik verandering: de wond heelde en Ben werd een stuk milder naar zichzelf en omgeving. De hele harmonie in huis werd anders en verbeterde en er wordt weer meer gelachen. Ook heeft dit veel goed gedaan aan onze relatie, er is weer ruimte.
Het vreemde is wel dat Ben totaal niets anders ervaart en wij wel. Jan, jij hebt me later bij een volgend bezoek uitgelegd dat dit zo werkt, dat deze energie zo diep op de mens inwerkt dat er iets oplost en ook echt weg is, dus ook niet meer weet.
Wij zijn hier erg blij mee en al deze ervaringen hebben mij nog meer geholpen om met meer en groter respect naar mezelf en alles wat om mij heen is om te leren gaan. Weten is dan nog zo heel anders dan echt ervaren.
Dank je wel, harte groet, J.K.B.

De geboorte boom

De B-boom
Ooit zag ik bij een tv-programma dat ze de placenta na de geboorte hadden bewaard als aandenken. Om er een mooie herinnering aan te hebben, plantte ze deze onder een boom. Het zou erg vruchtbaar zijn voor deze plant.

Omdat ik dit erg mooi vond, heb ik na een super heftige bevalling er nog aangedacht om aan de verloskundige te vragen of ze de placenta in een zak wilde doen om mee te nemen. Ze keken even raar want dat was niet gebruikelijk. Zelf heb ik de placenta niet gezien maar de papa heeft deze meegenomen.

Bij Natura plants hoorde ze van de geboorte. Er werd voor B. een boompje uitgezocht. Ze voelde direct dat een Liquidambar het beste voor hem was. Een dag na de bevalling zijn de papa en oma de boom gaan planten met daaronder de placenta. Zelf kon ik er niet bij zijn vanwege het herstel. Regelmatig ga ik met B. naar de boom om deze te bekijken en vast te houden. B. kan er een tijdje bij staan, zitten, rondlopen. Hij groeit goed. Het is iets moois in de tuin wat direct herinneringen oproept.

De mama van B.   V.T.E.

Gingko

Sinds een tijdje heb ik een Ginkgo naturaplant. Ik voel meer rust in mijn hoofd, kan beter bij mezelf komen en ik krijg meer inzichten. L.M.W.

Brachyglottis Sunshine

Zo’n 3 maanden geleden selecteerde Jan voor mij een brachyglottis.. Dat ik al 15 jaar regelmatig last had van migraine vertelde ik er niet bij. In de 1e week dat de plant op mijn slaapkamer stond kreeg ik een heftige migraine-aanval zoals ik lang niet had. Nu 3 maanden later lijkt de migraine en zelfs gewone hoofdpijn geen vat meer op me te hebben. De Brachyglottis is dood gegaan maar ik heb een nieuwe gehaald en deze staat nu op zijn eigen plekje in de tuin. Ik ben Jan en de Brachyglottis dan ook zeer dankbaar voor dit geweldige resultaat! L.K.B.

Geeft me een gevoel van bevrijding

Een paar maanden geleden kreeg ik de Corokia cotoneaster van geliefde vrienden van me. Natuurlijk heb ik hem een mooi plaatsje gegeven, benieuwd zijnde naar het resultaat voor mij. Hoewel ik niet direct mijn vinger kan leggen op grote ervaringen, heb ik het gevoel dat deze energie mij moediger maakt, in die zin dat ik nu ga voor wat mij beweegt zonder daarbij bang te zijn dat degenen die vlak naast mij leven zich daardoor tekort gedaan voelen. Dat geeft me een gevoel van bevrijding. Het gebaar van mijn vriendenstellen waardeerde ik op zich al, maar als dit werkelijk het gevolg is van de energie van deze plant – wat je nooit helemaal zeker kunt zeggen, omdat er nog meer energieën om je heen zijn – dan ben ik daar nog extra dankbaar voor. N.K.H.

Mijn honden ook een Naturaplant

Ik heb 2 Jack-Russels 1 van de 2 is Lotje. Lotje had last van een soort angstaanvallen gelijkend op epilepsie. Vanuit het niets werd ze zonder aanleiding bang wat zich uite als heel erg bibberen hijgen zo,n aanval duurde ongeveer 20 min, ze wilde dan helemaal niets, zelf niet het lekkerste snoepje.Er waren wel medicijnen voor volgens de dierenarts maar ik dacht ik probeer eerst een naturaplant. Dus ik een Corokia op haar bench gezet en een naturagroenzakje in de bench gelegd. We zijn nu ruim 3 maanden verder en Lotje heeft zover ik heb kunnen zien geen aanval meer gehad en ligt graag in haar bench.

Nu, bijna 2 jaar later, was mijn andere hond plotseling heel onrustig. Blaffen en janken en mij wakker houden, elke nacht hetzelfde liedje. Ze wilde op een gegeven moment ook niet meer binnen komen ‘s avonds. Ik heb van alles geprobeerd om haar rustig te krijgen maar niets hielp. In de bench ligt nu een naturagroen zakje en er staat een naturaplant in de buurt. Sindsdien heb ik een rustig hondje dat vredig slaapt en graag in de bench ligt. Bedankt namens Saartje! AvN.A.

Hij is me zeer dierbaar

Ik vind het “fenomeen” Naturaplants heel bijzonder. Ik had ervan gehoord via de radio en heb toen voor mezelf, alsook voor een vriend, plant(en) besteld die Jan voor ons heeft uitgezocht. Dat vond ik ook een bijzondere ervaring. Voor mezelf sprekend is de plant me zeer dierbaar , net of hij bij me hoort. Hou hem ook echt in mijn buurt. Na enige maanden dacht ik dat de plant het loodje ging leggen, blaadjes werden bruin en vielen af . Na Jan gemaild te hebben kreeg ik als advies de plant eens een tijdje buiten te zetten om hem rust te geven omdat steeds meer blijkt dat het de plant veel kracht kost om de energie te dragen. Dat was een goed advies: na een aantal weken buiten in weer en wind is de plant helemaal bijgetrokken en maakt weer allemaal nieuwe blaadjes . Prachtig en wonderbaarlijk ! Ben blij met mijn plant, hij is me dierbaar ! E.G.

Rust, energie, ideeën en inspiratie

De eerste Corokia kreeg ik overhandigd door iemand voor wie ik veel respect heb, en met een groot compliment. In de weken daarna associeerde ik het positieve gevoel dat de plant mij gaf eerst met de manier waarop ik deze kreeg, maar de plant bracht in een zeer hectische periode voor ons gezin rust, energie, ideeën en inspiratie, zowel prive als in ons werk. De eerste ging dood toen ik de 2e Corokia kreeg. Blijkbaar heeft de eerste plant z’n functie gehad. De nieuwe Corokia staat in de slaapkamer en brengt zowel mijn man als mij een veel betere nachtrust, piekeren over moeilijke dingen gebeurt maar zelden meer en hoewel wij ons met ziekte in de familie een zeer zware tijd doormaken hebben we allebei voldoende energie om dit op een goede manier op te nemen in ons dagelijks leven. Zo positief is deze invloed dat er veel ruimte blijft iets voor anderen te betekenen. Lof dus voor de Naturaplanten! W.W.B.

Vijver

Zoals je weet hebben wij sinds vier jaar een vijver liggen in onze tuin.Helaas zijn wij er samen met onze hovenier de eerste jaren niet in geslaagd om tot een goed evenwicht in de vijver te komen. De vijver was soms wel eens helder maar overwegend zwommen onze vissen in troebel water.

Via mijn schoonzus zijn jullie op het idee gekomen om eens een bepaalde soort plant bij de vijver te plaatsen. Ik moet zeggen dat ik daar redelijk sceptisch over was want hoe zou nou een plant die naaast de vijver staat de kwaliteit van het water beinvloeden. Het resulaat is echter perfect. Sinds er omstreeks november een bepaald soort gagel is geplant is de vijver helder. Of het toeval is of door de plant komt weet ik niet maar het resultaat is er. Werkelijk niet te geloven.
Bedankt voor de plant en de tip en tot ziens/horens. J.P.M

Onder de indruk

Ik ben zo blij en onder de indruk van mijn bezoek aan jullie kwekerij. Ik ontmoet zo zelden mensen die zo’n groot respect voor de natuur hebben en ook daarmee handelen. Ik kom zeker terug voor een plant ( voor in mijn nieuwe tuin). P.W.

Kan mezelf goed gronden

Sinds een jaar heb ik een mooie corokia van Jan in de kamer staan. Vooral in het begin merkte ik dat hij met name inspeelde op mijn chakra’s. Vooral mijn hart en keelchakra. Later meer richting de zonnevlecht.

Ik gebruikte de Corokia ook bij meditaties om mezelf goed te gronden. Via de gronding van de plant kan ik mezelf ook makkelijk gronden. Ongelofelijk ook hoe makkelijk het is om contact te vinden met de plant. Zelfs op afstand is goed mogelijk.

Geweldig wat je doet Jan. R.P.

Zeurende pijn verdween

De dag voor Kerst heb ik een plant opgehaald bij Jan. Een kerstkadootje voor mezelf! In eerste instantie uit nieuwsgierigheid. Ik ben iemand van “eerst zelf ervaren”, een nuchter type dus. Jan heeft de plant voor me uitgezocht en er “de gebruiksaanwijzing” bijgegeven. Ik heb de plant naast mijn bed gezet. Al maanden stond ik elke morgen met een stijf gevoel in mijn rug op. Een zeurende pijn, die in de loop van de ochtend weer verdween. Nu twee maanden verder voel ik niets meer in mijn rug. Ook een fijne bijkomstigheid is, dat ik nu elke ochtend energiek opsta en mijn dag goed kan beginnen. Ik heb veel meer energie gekregen. …..ik heb nog steeds een hekel aan het geluid van een aflopende wekker. Misschien heb ik daar een andere plant voor nodig! Bedankt Jan! J.A.Z.

Bijzondere ervaring

Het was een zeer bijzondere ervaring vorige zomer. Nadat Jan een Corokia voor me selecteerde vroeg hij mij er met gespreide armen op toe te lopen. Op zo’n twee meter afstand voelde ik een soort “muur” en ging vanuit mijn hartstreek een stroom van energie door mijn hele lichaam. De Corokia staat nu in de kamer. Soms als ik er bij in de buurt zit komt het “tintelende” gevoel weer terug. Alsof de plant contact zoekt. H.L.E.

Corokia cotoneaster

Een paar maanden geleden kreeg ik de Corokia cotoneaster van geliefde vrienden van me. Natuurlijk heb ik hem een mooi plaatsje gegeven, benieuwd zijnde naar het resultaat voor mij. Hoewel ik niet direct mijn vinger kan leggen op grote ervaringen, heb ik het gevoel dat deze energie mij moediger maakt, in die zin dat ik nu ga voor wat mij beweegt zonder daarbij bang te zijn dat degenen die vlak naast mij leven zich daardoor tekort gedaan voelen. Dat geeft me een gevoel van bevrijding. Het gebaar van mijn vriendenstellen waardeerde ik op zich al, maar als dit werkelijk het gevolg is van de energie van deze plant – wat je nooit helemaal zeker kunt zeggen, omdat er nog meer energieën om je heen zijn – dan ben ik daar nog extra dankbaar voor. N.K.H.

Hartchakra en gronding

Mijn ervaringen met de plant die ik in oktober van jullie heb ontvangen, deze staat naast mij in de kamer waar ik zeer regelmatig even zit

De plant werkt veel op mijn hartchakra en op mijn gronding, mijn gronding is al een hele tijd niet optimaal, ik heb het gevoel dat alles in het begin nog vaster ging zitten ik had zelfs koude voeten, ook voelde ik zo regelmatig een dipje, ik ben hier meer aan toe gaan geven en regelmatiger bij de plant gaan zitten ik voel dat deze plant me rust geeft en een stuk vertrouwen maar ik moet het ook durven pakken en toelaten dit lukte wisselend.
Maar vorige week heb ik van jou ook water ontvangen en ik heb nu het gevoel dat de combinatie hiervan heel positief op mij werkt, het lijkt wel of het water allerlei gaatjes op zoekt en daar gaat zitten om dingen los te weken, het voeldt heel anders dus ik ben erg benieuwd of dit nu zo blijft. J.P.Z.

Innerlijke rust en beter slapen

Hier een reactie op mijn plant. Allereerst wil ik jullie heel erg bedanken, dat ik deze plant van jullie gekregen heb! Ik zit op kamers in rotterdam en heb daar mijn corokia staan. De eerste weken merkte ik dat hij veel in mij losmaakte, ik werd erg emotioneel en dacht dat er geen einde aan zou komen. Steeds als ik thuis kwam was het minder, en zodra ik weer na rotterdam ging begon het weer. Het liefst had ik hem op dat moment van het balkon gegooid. Gelukkig heb ik dat niet gedaan! Ik merk nu dat ik veel meer innerlijke rust heb gekregen, en dat ik veel beter slaap. Ook kan ik veel meer dingen plaatsen, en geniet ik weer van het leven. Ik heb veel respect voor waar jullie mee bezig zijn, ga zo door! veel liefs M.M.W.

Lichamelijke klachten

Een reactie over de planten. Ik heb 1 plant in de woonkamer staan, en 1 corokia in de slaapkamer. Ik merk wel dat de plant in de slaapkamer het meest effect heeft op mij. Door eerst een paar lichamelijke klachten te hebben gehad, gaat het nu veel beter met me, ik ben al veel rustiger geworden. Zoals Jan weleens zegt: de oude opgespaarde rommel moet er eerst uit, voordat de nieuwe goede energiën er in kunnen. Ik laat de planten zo staan,ze zijn mooi en ze doen hun werk, het kan alleen maar NOG beter worden. Jan en Laura Bedankt! J.M.W.

Meer energie en goed slapen

Ik ben erg tevreden over de Natura plant. Ik vind het erg jammer dat ik het nog niet eerder ontdekt heb, want ik voel me er gewoon heel goed bij. Ik heb meer energie, meer zin in mijn werk, meer rust in mezelf en wat ik nog het fijnste vind van allemaal is dat ik weer goed slaap. Ik ben altijd een slechte slaper geweest, lag halve nachten wakker… Nu is dat voorbij. Vaak lig ik ‘s avonds rond een uur of negen al in de bank te dutten en daarna val ik als een blok in slaap in bed. Met als gevolg dat ik ‘s ochtends echt uitgerust mijn bed uitkom!!!! NvN.A.

Voel mij er heerlijk bij

Ik heb drie corokia’s van mijn vriendin gekregen, om mijn gezondheid te verbeteren. Het gaat heel goed met mij en ik ben op mijn zestigste voor het eerst aan fitness begonnen en voel mij er heerlijk bij! Dus mijn aanvankelijke sceptisme is verdwenen. C.d.J.G

Veel emoties los

R: kreeg direkt na ontvangst van de plant in de kas een “opvlieger”, na enkele dagen thuis kreeg hij de aandrang om allerlei zaken die allang lagen te wachten energiek aan te pakken, dingen uitzoeken, regelen, erachter aangaan enz.

R: bij ontvangst van de plant kwamen heel veel emoties los en haar lippen bewogen snel zonder geluid. Na een week waren de emoties helemaal verdwenen en het voelt als een bevrijding.R en RdG.E.

Jichtaanvallen zijn voorbij

Wij kochten voor ons 2 planten. s’Avonds kreeg ik pijn in mijn linkervoet. De volgende dag werd dit erger en het werd een jicht aanval die niet met pillen was te bedwingen. Volgens Jan was dit mijn gevoelskant en moest dit eruit. Dit heeft 1 maand geduurd en is nu pas over. Deze aanval was ook niet de normale jichtaanval daar die normaal vlot over gaat met pillen.Ik ben benieuwd of ik ooit nog een jichtaanval zal krijgen. Ik heb al 25 jaar jichtaanvallen, gemiddeld 1 a 2 maal per maand. Het laatste jaar had ik de aanvallen onder controle via anders eten. Hopelijk blijf ik nu van aanvallen gevrijwaard. Dit laat ik je nog weten bt.z.t.

Mijn vrouw kreeg de plant en zij voelde de energie bij haar hartchakra binnen komen. Nu een maand later voelt zij dat er een hoop verdriet is opgelost en verdwenen.

Het was dus best wel een ervaring voor ons om met Jan en zijn planten kennis gemaakt te hebben.

Een hele tijd later de volgende reactie:

Wij hebben vorig jaar zomer 2 planten gekocht bij Jan Mouws.’s-Avond kreeg ik toen een jichtaanval die een maand duurde. Dit ging toen over en tot mijn stomme verbazing heb ik tot op heden geen jicht meer gehad. Dit terwijl ik toch elke dag wel een wijntje drink en mijn eten niet meer specifiek aanpas als jichtpatient. Wij hebben vandaag 2 nieuwe planten gekocht en zijn erg benieuwd waarop deze gaan reageren. D en Y.v.D.W.

Zit niet goed in je vel

Ongeveer een half jaar geleden heb ik de plant gekregen. Ik kreeg hem van iemand. Die zei: “Jij voelt je altijd moe, zit niet goed in je vel, doet niets meer en als je wat doet ben je na vijf minuten doodmoe. Zet die plant in je kamer, zorg er goed voor en je zult zien dat die plant je kan helpen. Hij is speciaal voor jou.”

In het begin merkte ik er niets van. Maar langzamerhand voelde ik wel dat ik wat rustiger werd. Na een paar maanden kon ik weer wat werkjes in huis doen. Voor die tijd zat ik alleen op de bank of lag in mijn bed. Ik ging beter slapen. Ik begon ook wat opgewekter te worden. Ik kon weer wat bezoek ontvangen. Het ging zo goed dat ik besloot om twee weken op vakantie te gaan. De buurvrouw zou voor de planten en het huis zorgen.

In de vakantie ging het steeds beter. De tweede week zei ik tegen mijn man: “ Het lijkt wel of ik helemaal beter ben!”
Ik vond het fijn om weer naar huis te gaan. Toen ik thuis kwam, wachtte de buurvrouw mij op en vroeg of ik het fijn gehad had.

Toen ik uitverteld was zei ze dat ze ook iets vervelends had te zeggen. De plant was doodgegaan en dat vond ze heel erg vervelend. Ik heb hem gewoon water gegeven. Maar hij wilde niet meer. Ik zei dat ik dat niet erg vond maar bij mij zelf dacht ik: “Zou dat gekomen zijn omdat ik beter ben en de plant zijn werk gedaan heeft, zich opgeofferd heeft. Wat denkt U?” A.E.L

Beter slapen zonder medicatie

Bij deze dan een reactie over de plant, ik had m eerst in de woonkamer staan, maar heb m nu in de slaapkamer neergezet. Ik moet zeggen dat ik het wel merk! Ik ben rustiger van binnen en raak niet meer zo snel in de stress zeg maar. ik overzie alles beter en ben ontspannender als het ware. Mijn energie kan ik beter verdelen en heb dus meer zin in de dingen. Verder ga ik steeds beter slapen, zonder dat ik medicatie nodig ben. M.P.

Alle dingen verlopen rustiger

De 3 Corokia staan bij ons in een driehoek in de kamer. De 1e is geselecteerd voor mijn vrouw, 1 voor het gezin en 1 voor mijzelf. De planten staan ook precies onder de slaapkamer. De oudste dochter voelt een soort krachtpunt in het midden van de driehoek. Ook voelt ze duidelijk de uitstraling van de planten zoals ringen van bomen, maar bovenal de driehoek die ze vormen.

Mijn vrouw merkt het vooral s’nachts, zeer onrustig in het lichaam. Ze heeft iedere keer het idee dat ze iets vergeet, terwijl de praktijk is dat ze echt tijd, momenten óver heeft.

Ikzelf heb het volgende vastgesteld, alle dingen verlopen rustiger, de planten zorgen voor een andere ordening van het bestaan.

Vooral s´nachts het ik het verschrikkelijk warm, wat wijst op een energieoverschot. In mijn meditaties wordt ik dieper gewezen op oude ervaringen en hoe ik deze in mijn huidige situatie kan gebruiken. Ook merk ik in meditatie dat alles tegelijk gaat en voel ik overal werkzaamheden.

Onze echtelijke en gezinsrelatie is zeer zeker verbeterd.

Ik verwacht wel dat deze planten op korte termijn heftige reacties kunnen ontwaken, maar alleen ten goede van de mens.

Afgelopen week was ik nog een hele middag aan het ploegen, s´middags had ik het al in mijn nek. Normaal heb ik hier dan toch wel enkele dagen last van, nu niets van gemerkt. PdK.L.

Ervaringen

Hoi Jan

Heel dankbaar ben ik dat ik in aanraking ben gekomen met Naturaplants. De eerste keer op jou bedrijf was ik tot tranen ontroerd. Het was voor mij de eenvoud van waaruit alles ontstaat. De eenvoud van jou woorden raakten mij heel diep. Ik ging naar huis met 2 planten voor mijzelf en 1 voor mijn zoon. Dit gevoel van aangeraakt zijn bleef en de Naturaplanten hielpen mij in mijn proces dichter bij mezelf te zijn. Daar bij mezelf en de stilte ontstond een verlangen om iets met Naturaplanten in mijn tuin te gaan doen. Inmiddels is mijn tuin aangelegd met een groot aantal Naturaplanten waaronder ook heerlijk Natura fruit. Mijn tuin voelt als een helende tuin voor mijn kinderen en kleinkind, zelfs voor de hele omgeving. Voor mij voelt dit echt Thuiskomen. Jan bedankt voor alles.

E.v.D

Wilt u uw reactie/ervaring graag met ons delen, dan kunt u HIER uw bericht achterlaten.

    Ik ga akkoord met het publiceren van deze reactie op naturaplants.nl